فصل دوم پایان نامه،پیشینه،ادبیات پژوهش ،کارشناسی ارشد روانشناسی،مفهوم ،مبانی نظری،مبانی نظری وپیشینه تحقیق مبانی نظری تاریخچه،سابقه ومراحل کاشت برنج دارای 55 صفحه وبا فرمت ورد وقابل ویرایش می باشد
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: ورد و قابل ویرایش با فرمت .doc
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::
فصل : 2 پیشینه نظري پژوهش
-2-1 مقدمه
-2-2 برنج .
-2-2-1 تاريخچه جهانی برنج
-2-2-2 سابقه کشت برنج در ايران
-2-2-3 میزان کشت برنج در ايران
-2-2-4 نمونههايی از مصارف برنج
-2-2-5 تقسیم بندي واريتههاي برنج
-2-3 تولید و تبديل برنج
-2-3-1 مرحله آماده سازي زمین اصلی
)2-3-2 مرحله کاشت خزانه
-2-3-3 مرحله کشت زمین اصلی
-2-3-4 مراحل داشت برنج
-2-3-5 مرحله برداشت برنج
-2-3-6 مرحله پس از برداشت .
-2-4 بررسی پژوهشهاي انجام شده پیرامون موضوع :
-2-5 خالصه
منابع
-2-1 مقدمه در اين بخش در ابتدا به معرفی برنج پرداخته میشود و سپس شیوه هاي کشت آن بیان شده و در
ادامه به هدف اصلی اين بخش که بررسی پژوهشها و مطالعات انجام شده در گذشته، در زمینهي کشاورزي برنج و بهبودهاي صورت گرفته به منظور افزايش راندمان و سودآوري است، پرداخته میشود. در اين راستا تهیه همه اطالعاتی که در نتیجه تحقیقات برنج در سطح کشور و در دستگاههاي مختلف به انجام رسیده است حائز اهمیت فراوان است. خالصه سوابق تحقیقهاي انجام يافته در زمینه برنج جمعآوري و بعد از جمعبندي، بازنويسی متن و يکسانسازي آنها، حسب مورد محورهاي اساسی تحقیقاتی در 3 گروه اصلی دسته بندي شدند و خالصه نتايج آنها جهت بهره برداري آورده شده است. از آنجا که نتايج تحقیقهاي انجام شده در زمینه برنج در خارج کشور بسیار گسترده است و با توجه به اثرات محیط و تاثیر تغییر اکوسیستم بر روي نتايج و لزوم بومیسازي آنها قبل از به کارگیري، از پرداختن به آن صرفنظر میشود. از اينرو اين موارد در اين تحقیق لحاظ نشده اند. آنچه که از اين حیث مهم میباشد، جلوگیري از تکرار تحقیقهاي انجام شده در داخل کشور، تکمیل و يا ارائه فعالیتهاي جديد در رابطه با برنج است.
-2-2 برنج
برنج1 يکی از مهمترين غالت و يکی از گیاهان علفی مهم در قاره آسیاست).)Bienvenido,O.Juliano برنج بعد از گندم در بزرگترين عضو گروه غالت میباشد، به همین ترتیب در ايران بعد از گندم , برنج منبع اصلی درآمدزايی کشاورزان است)مديريت برسیهاي بازرگانی،.)1366 برنج از خانواده گرامینهها )گندمیان( بوده، داراي انواع يک ساله و چند ساله میباشد. دانه برنج و فرآوردههاي بدست آمده از آن تقريبا 40 درصد غذاي مورد نیاز نصف مردم دنیا را تشکیل میدهند.برنج گیاهی است يکسله که ارتفاع آن تا 1/5 متر میرسد و در مناطق گرم و مرطوب و پرآب می رويد)بابازاده ولؤکاليی(. ساقه برنج راست و برگهاي آن بزرگ و نوک تیز است. هر سنبلک برنج داراي دنباله کوتاه و يک گل دارد.میوه آن به شکل خوشهاي متشکل از سنبلکها درانتهاي ساقه قرار دارد و يک دانه برنج در آن است که آن را شلتوک مینامند.منشأ برنج از آسیا است و در حدود 3000 سال قبل از میالد در هند و چین زراعت میشده است. برنج بعدا از آسیا به ژاپن، سبالن و ديگر نقاط استوايی کره زمین راه يافت و در قرت هفتم میالدي مصريان نیز شروع به کشت آن کردند)مديريت برسیهاي بازرگانی،.)1366
1 Oryza Sativa
تجزیه و تحلیل اقتصادی کشاورزی برنج در استان مازندراان و راهکارهایی در جهت رسیدن به حداکثر سودآوری پیشینه نظری پژوهش
-2-2-1 تاريخچه جهانی برنج
تشخیص اينکه موطن اصلی برنج کجاست و براي اولین بار در کدام نقطه از جهان کشت برنج معمول گرديد براي پژوهشگران بسیار دشوار است برنج که امروز بعد از گندم دومین غله مهم دنیا محسوب میگردد بطور متوسط بیش از 40 درصد غذاي نیمی از مردم دنیا را تشکیل میدهد.زادگاه اصلی برنج را آسیاي جنوب شرقی و بطور خاص کشــور هندوستـان میدانند. بررسیهاي انجام شده سابقه کشت برنج را به سه هزار سال پیش از میالد در منطـقه ذکر شــده میرساند که بتــدريج به آسیاي مرکزي و خاورمیانه راه يافت و امروز آمار دقیق نشانگر تولید 90درصد برنج جهان در قاره پهناور آسیاست(.(Borsluh, 13991 در اين میان،کشور پرجمعیت چیـن با تولید ساالنه بیش از 129 میلیون تن و هندوستان با تولید ساالنه 96 میلیون تن در مکانهاي اول و دوم و ايـران نیز در رده نوزدهم جهـان قرار دارند. 85 درصد برنج جــــهان عمدتا در کشورهاي چین، هند، تايلند، ويتنام، برمه، فلیپین، ژاپن، مالزي، اندونزي، کره شمالی و جنوبی و الباقی استــرالیا و ايران و چند کشور ديگر در مقیاس کمتر کشت میگردد)بابازاده ولؤکاليی(، بر اساس آخرين آمار منتشر شده از سوي سازمان خواروبار کشاورزي جهان در آخرين سال مورد گزارش )2003(، سطح کشت برنج جهان 150938100 هکتار بوده است)اصغري و چنگیزي، )1393
-2-2-2 سابقه کشت برنج در ايران
از آغاز کشت برنج در ايران اطالعات دقیقی در دست نیست ولی تاريخ مصرف آن حداقل به 2500 سال میرسد. يکی از ايران شناسان به نام گیرشمن کشت برنج را در ايران به عهد هخامنشی نسبت میدهد و آن را کاالي صادراتی پارتیان میشمارد، فرهنگ نويسان و زبانشناسان نظیر دکتر معین و دهخدا معتقدند که اين گیاه از هند به ايران آورده شد و به همین جهت نام شلتوک از چلتوي هندي گرفته شده است. نواحی زير کشت اين محصول به شهادت تاريخ نويسان: خوزستان، طبرستان، ديلمان و گیالن بوده است و ارقام آن هندي و چینی بود. وطن اصلی برنج که در گويش به آن بج میگويند سرزمین چین بود و از آنجا به هند و سپس به ايران آورده شده است. در زمان اشکانیان و ساسانیان نیز در ايران برنج کشت میشده است)کشت و صنعت برنج در ايران، .)1372 هم اکنون استانهاي مازندران و سپس گیالن از مناطق مهم تولید برنج در کشور هستند. در اين
تجزیه و تحلیل اقتصادی کشاورزی برنج در استان مازندراان و راهکارهایی در جهت رسیدن به حداکثر سودآوری پیشینه نظری پژوهش
دو استان برنج به عنوان يکی از عمدهترين اقالم منابع غذايی محسوب میشود و در حدود 13 نوع غذاي محلی از آن درست میشود.
-2-2-3 میزان کشت برنج در ايران
بر اساس آخرين آمارگیري که در سال 1382 انجام شده است، سطح زير کشت برنج کشورمان 465 هزار هکتار با تولید 1819990 کیلوگرم)شلتوک( درهکتار بوده است)بانک مرکزي جمهوري اسالمی ايران، .)1393 استان مازندران رتبه اول )715376( ,گیالن))553327، خوزستان )23839(، فارس))185232 و گلستان )143633( در رتبههاي بعدي از نظر میزان تولید انواع مختلف برنج قرار دارند. به طور متوسط سطح زير کشت برنج کشور حدود 465 هزار هکتار و تولید 1819990 کیلوگرم)شلتوک( درهکتار میباشد. همچنین میزان عملکرد در هکتار تولید شلتوک در مازندران 4328 است)کشت و صنعت برنج در ايران، .)1372
مبانی نظری برنج_1528651314_11835_2718_1350.zip0.00 MB |